ΡΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ


Πρόκειται για τις σταθερές τροχιές από αλουμίνιο, πάνω στις οποίες κινούνται τα βαγονέτα που φέρουν ταυτόχρονα και όλο το βάρος της ανάρτησης. Διατίθενται οι παρακάτω τύποι βαμμένοι ή άβαφοι και με συστήματα αεροστέγασης.

ΡΑΓΑ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ : Συρόμενες – πτυσσόμενες πόρτες, συρόμενα – πτυσσόμενα παράθυρα και πατζούρια –μονόφυλλα, δίφυλλα και επάλληλα- εξωτερικά, χωνευτά ή πτυσσόμενα. Για πάχος ανάρτησης από 35 χιλ. και βάρος εώς 130 kg.
ΒΙΔΩΜΑ : Στήριξη σύμφωνα με την περίπτωση.
ΚΥΛΙΣΗ : Με βαγονέτα βαρέως τύπου κουζινέτο ή βαγονέτα βαρέως τύπου ρουλεμάν.
ΓΕΝΙΚΑ : Η ράγα βαρέως τύπου είναι ειδικά σχεδιασμένη να στερεώνεται με βίδωμα λοξό από κάτω (μικρό δοντάκι) και βίδωμα λοξό από πάνω (μεγάλο δοντάκι), με απόλυτη ασφάλεια. Η χαρακτηριστική της κρούμπα, εξασφαλίζει την άψογη κύλιση του βαγονέτου και σε απόλυτα σταθερή τροχιά σε όλο το μήκος της ράγας.

ΡΑΓΑ ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ : Συρόμενα φύλλα, μελαμίνες και άλλα πορτάκια –μονόφυλλα και δίφυλλα- εξωτερικά. Για βάρος ανάρτησης εώς 50 kg.
ΒΙΔΩΜΑ : Στήριξη σύμφωνα με την περίπτωση.
ΚΥΛΙΣΗ : Με βαγονέτα ελαφρού τύπου ή βαγονέτα ντουλάπας.
ΓΕΝΙΚΑ : Η ράγα ελαφρού τύπου, προυποθέτει ανάρτηση του φύλλου διά κλίσεως. Εξασφαλίζει την κατασκευή από πιθανό ξεκαβαλίκευμα λόγω κακής χρήσης.

ΡΑΓΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ : Επάλληλα συρόμενα ντουλάπια. Για πάχος φύλλου εώς 23 χιλ.
ΒΙΔΩΜΑ : Στήριξη με βίδωμα οροφής.
ΚΥΛΙΣΗ : Με βαγονέτα ντουλάπας ή βαγονέτα ελαφρού τύπου.
ΓΕΝΙΚΑ : Η ράγα ντουλάπας, προϋποθέτει ανάρτηση των φύλλων διά κλίσεως. Εξασφαλίζει την κατασκευή από πιθανό ξεκαβαλίκευμα λόγω κακής χρήσης.

ΡΑΓΑ ΣΩΛΗΝΩΤΗ ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ : Ειδικές ελαφριές συρόμενες κατασκευές, ταμπλό και πίνακες –μονόφυλλες, δίφυλλες και επάλληλες- πτυσσόμενες και εξωτερικές.
ΒΙΔΩΜΑ : Στήριξη σύμφωνα με την περίπτωση.
ΚΥΛΙΣΗ : Με βαγονέτα τύπου Τ ή βαγονέτα τύπου Ι ή βαγονέτα τύπου Π.
ΓΕΝΙΚΑ : Η ράγα σωληνωτή ελαφρού τύπου καθίσταται η πλέον κομψή λύση για όλες τις ελαφριές κατασκευές.

ΡΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ – ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΎΠΟΥ

Επάλληλο για δύο φύλλα με ράγα βαρέως τύπου και ράγα ελαφρού τύπου.

ΡΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ

Επάλληλο για δύο φύλλα με ράγα βαρέως τύπου και ράγα βαρέως τύπου.

ΓΕΝΙΚΑ : Κατασκευάζουμε επάλληλα με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς για δύο η και παραπάνω αναρτήσεις για κάθε περίπτωση στήριξης.

ΟΔΗΓΟΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ


Οι οδηγοί αλουμινίου, έχουν κυρίαρχο ρόλο στην κάτω οδήγηση του συρόμενου -χωρίς καμμία φέρουσα ικανότητα- και οπωσδήποτε στην αεροστέγαση αυτού. Διατίθενται οι παρακάτω τύποι βαμμένοι η άβαφοι.

οδηγός-αλουμινίου-τ-μεγάλος-1
οδηγός-αλουμινίου-τ-μεγάλος-2

ΟΔΗΓΟΣ Τ ΜΕΓΑΛΟΣ

οδηγός-αλουμινίου-τ-μικρός-1
οδηγός-αλουμινίου-τ-μικρός-2

ΟΔΗΓΟΣ Τ ΜΙΚΡΟΣ

οδηγός-αλουμινίου-μπομπε-1
οδηγός-αλουμινίου-μπομπε-2

ΟΔΗΓΟΣ ΜΠΟΜΠΕ


ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ : Οι παραπάνω σειρές, προορίζονται για την κάτω οδήγηση επάλληλων συρόμενων ντουλαπιών και ειδικών εξωτερικών ελαφριών κατασκευών με κατάλληλα διαμορφωμένη κινησιά.

οδηγός-αλουμινίου-π-1
οδηγός-αλουμινίου-π-2

ΟΔΗΓΟΣ Π

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ : Ο οδηγός Π εφαρμόζεται κυρίως στις πτυσσόμενες πόρτες εώς 130 kg αλλά εναλλακτικά και στα συστήματα αεροστέγασης.